zondag 11 oktober 2009

De vaart der volkeren...

Het is alweer een tijdje geleden dat ik dit blog heb kunnen bijwerken, dus is er weer een hoop gebeurd. Dante groeit nog steeds als kool en ontwikkelt zich elke dag weer verder.

De laatste meting, anderhalve week terug, gaf aan dat hij in een maand tijd een kilo was aangekomen (nu 8kg) en 3 cm was gegroeid (nu 68cm). Het leverde hem de opmerking "Hollands welvaren" op van het consultatiebureau.

Niet alleen groeit hij goed, hij ontwikkelt zich ook vrolijk door. Omkeren is de gewoonste zaak van de wereld geworden en ook weer terugdraaien lukt steeds vaker. Hij heeft ook ronddraaien op zijn rug ontdekt en we treffen hem dan ook met grote regelmaat over dwars of zelfs 180 graden gedraaid in zijn bedje aan. Vaak geeft hij alleen een kik als hij "vastzit" met zijn voeten en/ of hoofd tussen de spijlen van zijn bedje of als hij te lang op zijn buik ligt. Wel word je dan met een grote glimlach begroet :-D.

Hoewel zelf lezen nog niet tot de mogelijkheden behoort, vindt Peanut letters erg fascinerend. Regelmatig "leest" hij met Gemma mee in boeken en tijdschriften en kijkt dan zeer gefocust naar de teksten...om vervolgens het boek in zijn mond te steken :-). Ook voorlezen en plaatjes kijken wordt met groot enthousiasme ondergaan!

Niet alleen Dante, maar ook zeker zijn ouders ontwikkelen ondertussen mee. Gemma vergeet bijvoorbeeld nooit meer een schoon rompertje mee te nemen als ze met D-tje op pad gaat ;-) en laat ik het voortaan wel uit mijn hoofd met Peanut te "vliegen" als hij net gegeten heeft...

De laatste ontwikkeling, het gebruik van de buikdrager, valt samen met de hervonden mobiliteit van mommy dearest. Na een zeer geslaagd bezoek aan het vliegerfestival in Scheveningen, met een daaraan gekoppeld beachclub bezoek, volgde op 2 oktober Dante's eerste "Leidens Ontzet". Hutspot heeft hij nog niet gehad, maar het bezoek aan de kermis, met alle flikkerende lampjes, was een groot succes. Totaal uitgeput van alle indrukken viel hij overigens in de buikdrager op weg naar huis in slaap...

1 opmerking:

  1. Eindelijk de buikdrager!!! :-)
    Dante ziet er heerlijk uit en met lezen kun je niet vroeg genoeg beginnen.

    Lfs,
    A.

    BeantwoordenVerwijderen