zaterdag 15 mei 2010

Dante in de media

Daar waar in zijn jeugdmaanden negatief in het nieuws kwam als leider van het notoire Peanut Liberation Front, heeft (ook hij) zijn leven gebeterd en dat heeft geresulteerd in een landelijk mediaoptreden! Klik hier voor het bericht.

zondag 18 april 2010

Lopen...

Zoals al gemeld gaat de motorische ontwikkeling de laatste tijd rap. Aangezien Dante vervloekt/ gezegend is met twee ongeduldige ouders -"wanneer gaat hij nou lopen en praten" - was het kunnen staan een mooi moment om de volgende stap te maken...letterlijk:

woensdag 7 april 2010

Kwartaalverslag ;-)

Aangezien het alweer een maand of drie geleden is dat ik het blog heb bijgewerkt, pak ik alles maar even samen in een kwartaalverslag. Het wordt dus een redelijk uitgebreid verhaal, want Dante heeft natuurlijk niet stilgezeten...

Om met dat zitten maar te beginnen, dat kan hij inmiddels (duurde even maar dan heb je ook wat), blijkbaar was dit een nuttige leerervaring, want in de anderhalve week die volgde werden achtereenvolgens de hordes "staan" en "kruipen" getackeld.

Dit gebeurde allemaal de laatste weken. Toevalligerwijs wordt hij tijdelijk opgevangen bij oma Annie, i.v.m. vakantie van onze vaste gastoppas Atie. Bij oma Annie heeft Dante twee meiden van zijn leeftijd om zich heen en de oudste daarvan (Isis) kon al zitten en staan. Zou het dan door "peer-pressure" komen dat hij zich zo ontwikkelt ;-)?

Naast zijn motorische ontwikkeling gaan kleine dingen als haargroei, tandgroei en groei in het algemeen ook vrolijk verder. Hij is al een echt mannetje en eigenlijk baby-af.

Leuke van alle bovenstaande nieuwe vaardigheden is dat hij veel meer kan en minder afhankelijk wordt. Nadeel is natuurlijk dat alles weer een niveau omhoog moet (boven het staan niveau dus ;-)). Ook moeten kabels en stopcontacten beveiligd worden en een consequent opruimbeleid gevoerd, want alles komt in de grijpgrage handjes van Peanut terecht!

De afgelopen maanden stonden qua werkdruk bij vader en moeder redelijk tot aan het plafond. We hebben door een paar relax-weekenden toch nog rust kunnen vinden.

Bij opa en oma op bezoek in Nijmegen bijvoorbeeld. Heerlijk om de zorg voor Dante even met z'n vieren te doen ;-). Dante vindt het helemaal leuk, opa en oma genieten en pa en ma komen bij!

Dus terwijl opa en oma de kleine vermaakten, zijn Gemma en ik de stad in gegaan. Lekker rondwandelen door Nijmegen en uiteindelijk lekker biertje drinken bij Lux, ideaal!

Ook hebben we een weekendje doorgebracht met z'n drieën in Sauerland. In een dorpje vlakbij Winterberg hadden we een alleraardigst appartement en van daaruit zijn we de omgeving gaan verkennen. In tegenstelling tot ons Spanje avontuur zaten we dit keer wat realistischer in de situatie en dus ook een stuk relaxter.

Gewapend met de rugdrager hebben we een dagje Winterberg verkend en hebben we een stuk gewandeld. Peanut vond het allemaal wel best, comfortabel vervoer, goed uitzicht en natuurlijk veel aandacht.

Dat laatste gold ook zeker voor de eetzaal van het gasthof. Als Dante aan tafel zat, lees: in zijn troon de zaal overzag, keek hij iedereen nieuwsgierig na en dat leidde tot veel reacties. Hij werd dan ook telkens door de hele zaal uitgezwaaid als hij naar bed moest!

Concluderend mag er wel gezegd worden dat de weekenden weg heerlijk zijn, maar dat we heel erg uitkijken naar een echte vakantie!

zaterdag 16 januari 2010

Vakantie in Spanje

Inmiddels alweer ruim twee weken achter de rug, maar daarom niet minder geslaagd natuurlijk: onze eerste vakantie met z'n drieën! Eindelijk was het afgelopen december zover, we zouden op familiebezoek gaan in Spanje. Niet in de minste plaats om Opa Bart (Avi Tolo) weer te zien, maar natuurlijk ook alle ooms, tantes, neefjes, nichtjes en hun kinderen. Het werd een doorslaand succes!

Onderdeel van deze vakantie was ook Dante's eerste vliegreis. De vlucht verliep goed, Dante vermaakte zich prima bij papa op schoot (hij sliep door het opstijgen heen) en nadat wij oom Luis eindelijk gevonden hadden, gingen we op weg naar Sitges!

Het huis was heerlijk, op zo'n 100m van het strand, gelegen in een rustig straatje en ruimte genoeg voor ons drieën! Nadat we een beetje gesetteld waren ging Dante naar bed en hebben we met Avi onze eerste van vele heerlijk Spaanse maaltijden verschalkt.

Ons verblijf stond met name in het teken van familiebezoek; oom Juan en tante Margaritha, neef John waren als eerste aan de beurt, gevolgd door oom Luis en tante Julia, nichtje Julie met man Xavi, zoontje Xavi (6) en dochtertje Naia (1,5), nichtje Martha met man Lluis, dochter Carla (4) en zoontje Lluiset (2,5) en tot slot neef David met vrouw Marie Angeles, dochter Nerea (9) en zoon Aleix (7). De grote gemene deler? Ze waren allemaal stuk voor stuk dol op Dante!

Het was geweldig om te zien hoe met name de kleintjes helemaal opgingen in het spelen met Dante. Naia, na Dante de jongste, was heel schattig met hem. Telkens als ze Dante zag kwam ze heel verlegen aanschuifelen om hem dan even te strelen. Het was overigens wederzijds, want Dante begon al te stralen als hij Naia zag verschijnen.

Hoe gek iedereen ook op hem is, zijn grootste fan is toch wel Avi zelf. Na een initiële angst voor zijn snor, was het verschijnen van opa al genoeg om een schaterlach aan Dante te ontlokken. Opa Bart was ook helemaal in z'n element met z'n kleinzoon en kon ook met veel plezier en geduld (zo werd er met grote regelmaat aan zijn snor getrokken ;-)) uren met Dante spelen.




Naast familiebezoek hebben we natuurlijk ook nog een aantal keer met z'n drieën dingen kunnen doen, zoals door Sitges rondlopen en een bezoek aan de speeltuin waar Gemma toen ze klein was nog gespeeld heeft.

Dante (en Gemma) fleurden helemaal op tijdens de wandelingen in de zon over de boulevard. Lekker flaneren zeg maar. Dat flaneren ging ons goed af trouwens, beetje cool in de buggy hangen, of in Gemma en mijn geval een beetje cool de buggy duwen :-). Peanut genoot volop van het buiten zijn, de vele mensen, maar vooral ook van de zee. Hij kon wel minutenlang naar de golven turen, zonder een kick te geven.

De speeltuin was ook zeker een succes. Zowel de glijbaan, als de wipwap leidden tot veel plezier en op de schommel was het ook al genieten. Naast alle attracties waren ook de andere aanwezige kinderen zeer de moeite waard. Als aanstaren (en lief toelachen) een Olympische sport zou zijn, dan was het goud zeker voor D-tje!Na heerlijke, copieuze en zeer gezellige (Kerst-)dagen en een rustig oud en nieuw zijn we op twee januari weer teruggekeerd in Nederland (zonder speen dat wel...). Wel waren we blij dat we nog een weekje vrij hadden, met Dante naar de opvang, want vakantie met zo'n uk, dat is best hard werken :-).