woensdag 7 april 2010

Kwartaalverslag ;-)

Aangezien het alweer een maand of drie geleden is dat ik het blog heb bijgewerkt, pak ik alles maar even samen in een kwartaalverslag. Het wordt dus een redelijk uitgebreid verhaal, want Dante heeft natuurlijk niet stilgezeten...

Om met dat zitten maar te beginnen, dat kan hij inmiddels (duurde even maar dan heb je ook wat), blijkbaar was dit een nuttige leerervaring, want in de anderhalve week die volgde werden achtereenvolgens de hordes "staan" en "kruipen" getackeld.

Dit gebeurde allemaal de laatste weken. Toevalligerwijs wordt hij tijdelijk opgevangen bij oma Annie, i.v.m. vakantie van onze vaste gastoppas Atie. Bij oma Annie heeft Dante twee meiden van zijn leeftijd om zich heen en de oudste daarvan (Isis) kon al zitten en staan. Zou het dan door "peer-pressure" komen dat hij zich zo ontwikkelt ;-)?

Naast zijn motorische ontwikkeling gaan kleine dingen als haargroei, tandgroei en groei in het algemeen ook vrolijk verder. Hij is al een echt mannetje en eigenlijk baby-af.

Leuke van alle bovenstaande nieuwe vaardigheden is dat hij veel meer kan en minder afhankelijk wordt. Nadeel is natuurlijk dat alles weer een niveau omhoog moet (boven het staan niveau dus ;-)). Ook moeten kabels en stopcontacten beveiligd worden en een consequent opruimbeleid gevoerd, want alles komt in de grijpgrage handjes van Peanut terecht!

De afgelopen maanden stonden qua werkdruk bij vader en moeder redelijk tot aan het plafond. We hebben door een paar relax-weekenden toch nog rust kunnen vinden.

Bij opa en oma op bezoek in Nijmegen bijvoorbeeld. Heerlijk om de zorg voor Dante even met z'n vieren te doen ;-). Dante vindt het helemaal leuk, opa en oma genieten en pa en ma komen bij!

Dus terwijl opa en oma de kleine vermaakten, zijn Gemma en ik de stad in gegaan. Lekker rondwandelen door Nijmegen en uiteindelijk lekker biertje drinken bij Lux, ideaal!

Ook hebben we een weekendje doorgebracht met z'n drieën in Sauerland. In een dorpje vlakbij Winterberg hadden we een alleraardigst appartement en van daaruit zijn we de omgeving gaan verkennen. In tegenstelling tot ons Spanje avontuur zaten we dit keer wat realistischer in de situatie en dus ook een stuk relaxter.

Gewapend met de rugdrager hebben we een dagje Winterberg verkend en hebben we een stuk gewandeld. Peanut vond het allemaal wel best, comfortabel vervoer, goed uitzicht en natuurlijk veel aandacht.

Dat laatste gold ook zeker voor de eetzaal van het gasthof. Als Dante aan tafel zat, lees: in zijn troon de zaal overzag, keek hij iedereen nieuwsgierig na en dat leidde tot veel reacties. Hij werd dan ook telkens door de hele zaal uitgezwaaid als hij naar bed moest!

Concluderend mag er wel gezegd worden dat de weekenden weg heerlijk zijn, maar dat we heel erg uitkijken naar een echte vakantie!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten