dinsdag 28 april 2009

Wondere wereld der kinderkamers

Daar waar een kind komt, daar is een, in de rijkere delen van de wereld, kinderkamer (kk, afkorting met bij tijd en wijlen ook een hele andere betekenis...) het gevolg.

Voor hele volksstammen een geweldige aangelegenheid, voor sommigen een noodzakelijk kwaad. Wij vallen duidelijk in de laatste categorie. Om het nog net wat erger te maken voor onszelf "moeten" wij deze exercitie ook nog eens tweemaal uitvoeren. Eén in de dagelijkse woonplaats Leiden en één in het buitenhuis in Den Haag. Tja, de luxe...

De heilige drie-eenheid van de kk is commode, ledikantje en kast. Daar hebben wij rücksichtloss een twee-eenheid van gemaakt, die kast heeft het niet gehaald. Ook geen rare kleuren op de muren, rare figuurtjes of andere onzin. Gewoon een goed bedje (kind van z'n ouders dus slapen is belangrijk ;-)) en een commode voor het opbergen van spullen en het verschonen van die kleine poepfabriek.

KK nummer 1 in Leiden was achteraf het meeste werk, want er was één commode die moest en zou er komen. Het bewuste meubelstuk was echter erg gewild en het kostte dan ook drie, ik herhaal, drie bezoekjes aan de welbekende meubelgigant uit Zweden. Ook daar spaarden wij onszelf niet, bezoek 2 was op Goede Vrijdag, bezoek 3 op Tweede "zwarte" Paasdag. Als een geoliede machine volbrachten wij echter deze bezoekjes en het heeft slechts eenmaal geleid tot een twee minuten straf in een leeg staande stellingkast hè Gem? Het resultaat mag er zijn, zie de foto's!

KK nr. 2 ging op zich soepel, maar ging gepaard met een grootscheepse interne verhuizing, waarbij de bibliotheek fors is uitgebreid, de archivering professioneler is aangepakt en uiteindelijk een leuke kk tevoorschijn kwam :-). Ook hiervan is natuurlijk beeldmateriaal toegevoegd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten