donderdag 28 mei 2009

Durante Rafael oftewel Dante

Hij is er. Na 42 weken + 1 dag vond meneer het ook nog nodig om er een stevige bevalling van te maken. Om 7.00u 's ochtends begon het inleiden met het breken van de vliezen. Dit gebeurde i.v.m. het aanbrengen van meetapparatuur voor tijdens de inleiding. Ondanks een initiële weeënstorm, verliep de eerst fase (tot 14.15u) redelijk. Veel pijn in haar rug door de weeën maar gewapend met een goed zuchtvermogen sloeg Gem zich er door heen. Toen er geen verdere ontsluiting (nog steeds 3cm) had plaatsgevonden is de dosis weeënopwekkers verhoogt en dat leidde rond 16.00u tot 4 cm ontsluiting. Niet zoveel als verwacht maar genoeg om, onder pijnverzachtende middelen, de dosis verder op te kunnen schroeven.

Toen dat om 18.00u letterlijk geen millimeter had geholpen was het einde verhaal en werd er besloten een keizersnee te gebruiken om Peanut ter wereld te brengen. Dat ging vervolgens bijzonder snel en leidde ertoe dat om 18.58u Peanut geboren werd en verder zal gaan onder de naam Dante (voluit Durante Rafael)!!

Met 8 pond (4080 gram) is het al een flinke knaap. Hij is helemaal gezond en helemaal geweldig!

Moeder en zoon maken het verder goed en herstellen de komende dagen nog in het ziekenhuis.

Mede namens Gemma en Dante wil ik graag iedereen heel erg hartelijk danken voor de lieve berichten via allerlei verschillende communicatiemiddelen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten