zondag 16 augustus 2009

Drie generaties dag

Afgelopen woensdag was het zover; mijn eerste ouderschapsverlofdag (papa-dag mag vanwege politieke incorrectheid niet meer gebruikt worden)! Om deze speciale gebeurtenis luister bij te zetten kwam Opa Hans over uit het "verre" Oosten. Zo kwam het dat de eerste "3 generaties Roerink dag" het licht zag!

In tegenstelling tot de dagen ervoor en erna was het weer niet bepaald goed. Dikke hoosbuien werden afgewisseld met kortstondige droge/ druil periodes en veel bewolking. Dat mocht de pret echter niet drukken! Dante was, na 's ochtend een filmpje gekeken te hebben met zijn vader, klaar voor een badje. Samen met de hulp van opa werd dit geheel, incl. plasincident, volgens planning afgehandeld en kon nadat Peanut gevoerd was de dagactiviteit plaatsvinden: een museumbezoek!

Compleet afgeschermd met vuilniszakken was Peanutje regen- en windbestendig en konden we op pad. Door de regen zijn we naar het Gemeentemuseum gelopen om daar de tentoonstelling "de Schone Slaapster" te gaan bekijken. Het bleek al snel een inspiratie voor Dante, want bij het tweede schilderij was hij vertrokken!

Overigens trok niet alleen de tentoonstelling veel aandacht, ook Dante werd een populaire bezienswaardigheid. Een oudere mevrouw vond het goed dat hij al op zo'n jonge leeftijd naar het museum ging, drie dames kletsten hem de oren van het hoofd (terwijl hij lag te slapen) en een gerollatorde meneer leek kijkend naar Dante, zijn leven te overpeinzen.

Na dit enerverende museumbezoek zijn we weer naar huis getogen alwaar, terwijl ondergetekende de boodschappen deed, opa zich ontfermde over de voeding van de kleine (en hij daarbij de welbekende voedingspositie innam). Bij mijn terugkomst lag meneer pontificaal op de bank en liet zich fĂȘteren en entertainen door zijn opa! Zo klein en nu al zo goed geregeld!

De dag werd afgesloten met een diner waar ook moeder Gemma bij aanwezig was en werd op die manier feestelijk voltooid!

Al met al was de eerste Opa-vader-zoon dag zeer geslaagd! Wat vader en zoon betreft doen we het snel weer, opa?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten